Chocolate chip cookie


Antal portioner 100 Portioner

Ingredienser
4 1/2 dl Vetemjöl
1 tsk Bakpulver
1 tsk Salt
225 g Margarin; rumstempererat
3 dl Socker
1 1/2 dl Mörkt farin; den danska
-sorten är bäst, men den
-svenska duger
1 1/2 tsk Vanillinsocker
2 Ägg
200 g Mörk blockchoklad
125 g Hasselnötter


Så här gör du:

Sätt ugnen på 175°.

Hacka chokladen och nötterna grovt. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
Rör ihop smöret med socker, farin och vanillinsocker tills det är
ljust och luftigt. Rör ner de vispade äggen i smöret och häll
därefter i mjölet, lite i taget. Blanda till sist i chokladen och
nötterna. Klicka ut GLEST på bakplåtspappersklädd plåt. Grädda ca 15
minuter mitt i ugnen.
Chocolate chip cookie recept på  enkel och lättlagad mat.