Chili con carne


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 burk Naturella vita bönor;
-avrunnen vikt för 2 burkar
-är ca 265 g
320 g Nötfärs
4 tsk Flytande margarin
2 Gul lök; hackade
1 Grön paprika
1 Röd paprika
1 Vitlöksklyfta; ev det dubbla
400 g Hela tomater på burk
1 Buljongtärning
2 msk Soja
1 krm Lagerblad
1/2 tsk Kumminfrön; stötta eller
-krossade
1 tsk Oregano
1 tsk Chilipulver; ev något mer


Så här gör du:

Fräs den hackade löken i matfettet. Lägg i den urkärnade grovt skurna
paprikan. Fräs alltsammans några minuter. Höj värmen och lägg i
köttfärsen. Mosa sönder den med en trägaffel och fräs under
omrörning. Tillsätt tomaterna, grovt skurna, och den finhackade eller
pressade vitlöken. Smula i buljongtärniningen och rör i soja. Lägg i
lagerbladet och blanda i kryddorna. Låt allt koka under lock på svag
värme ca 30 minuter. Lägg i de avrunna bönorna och låt dem koka med i
ca 5 minuter eller tills de blir riktigt varma. Servera grytan het.

VV-info: 1 MF, 2 P, 2 B och ca 25 BK per portion.

Min anmärkning; jag vet inte hur de har räknat bönorna, jag brukar
räkna 90 g kokta bönor som 1 B för så har jag lärt mig. Det verkar
som de har räknat på 30 g bönor, men det är ju _torkade_ bönor som
har vikten 30 g för 1 B... förvirrande. Dessutom hade jag nog kokat
mina vita bönor själv, men det är en helt annan sak...:-))
Chili con carne recept på  enkel och lättlagad mat.