Cheesepaj med lax


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
Pajdeg:
3 dl Vetemjöl
140 g Smör
3 msk Vatten
Fyllning:
500 g Philadelphia cream cheese
(eller gourmet Kesella)
4 Ägg
3 msk Vetemjöl
Örtsalt, peppar
1 dl Gräslök, hackad
1/2 dl Dill, hackad
1/2 Citron, saften av
Garnering:
8 Skivor rökt lax


Så här gör du:

Hacka ihop mjöl och smör med en kniv. Tillsätt vattnet och arbeta
snabbt ihop till en deg som får vila kallt i 30 min. Tryck ut degen i
en form, 23 cm diam. Vik degen cirka 1 cm över kanten, så den inte
glider ner under gräddningen. Fixera gärna med en remsa folie som
viks och trycks fast mot kanten. Nagga degen med en gaffel. Förgrädda
pajen i 175° i 15-20 min. Blanda cream chesse, ägg, mjöl, kryddor,
kryddgrönt och citronsaft, helst i en matberedare. Häll massan i
pajskalet och grädda i ytterligare 25-30 min eller tills den stelnat.
korera med laxskivor, formade till rosor.
Cheesepaj med lax recept på  enkel och lättlagad mat.