Champinjongratinerade grönsaker


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 Auberginer, eller
500 g Svartrötter, eller
500 g Rotselleri, eller
500 g Jordärtskockor
Salt
Vatten
STUVNING
200 g Champinjoner
2 msk Smör eler margarin
2 msk Vetemjöl
3 dl Mjölk eller grädde
1/2 tsk Salt
Vitpeppar


Så här gör du:

Skiva auberginerna eller ansa rotfrukten. Skär dem i bitar och koka
dem nästan mjuka i saltat vatten. Jordärtskockor och svartrötter
måste ligga i vatten efter skalningen, annars mörknar de snabbt. Ansa
och skiva champinjonerna och fräs dem i matfettet. Strö över mjölet
och späd med mjölken. Låt koka i ett par minuter. Smaka av. Lägg
grönsakerna i en smord ugnssäker form, häll stuvningen över och strö
ev. på lite riven ost. Gratinera i 225 grader i c:a 15 minuter
Champinjongratinerade grönsaker recept på  enkel och lättlagad mat.