Brödkaka med koriander och ost


Antal portioner 1 Bröd

Ingredienser
6 dl Vetemjöl
2 1/2 dl Havregryn
1/2 tsk Salt
1 tsk Korianderkorn; krossade
25 g Jäst
2 msk Olja
2 1/2 dl Vatten; 37°
Ägg; att pensla med
25 g Mager ost; riven


Så här gör du:

Inspirerat av ett recept i kokboken "Soppfantasier" av Marie Törnblom
(Natur & Kultur).

Blanda vetemjöl, havregryn, salt och koriander i en degbunke. Rör ut
jästen i vattnet, häll i oljan och blanda. Rör ner mjölblandningen
och arbeta till en smidig deg. Jäs degen i bunken 5 minuter. Forma
degen till en rund bulle, lägg denna på bakpappersklädd plåt. Platta
ut degen till en tunn, rund kaka. Skåra försiktigt snibbar med en
mjölad kniv.
Ställ plåten över diskhon fylld med varmt vatten. Täck med bakduk
och låt jäsa i 20 minuter. Pensla med ägg och strö ost över.
Grädda i 225° i ca 15 minuter. Låt brödet kallna på galler.

VV-info: 30 g = 1 B och ca 5 BK
Brödkaka med koriander och ost recept på  enkel och lättlagad mat.