Bön-, lök- och potatissallad


Antal portioner 8 Portioner

Ingredienser
500 g Färskpotatis; kokt
500 g Blandade bönor; lättkokta,
-typ gröna bönor, vaxbönor
-etc, INTE torkade bönor!
2 Schalottenlök; finhackad, ev
-lite mer
DRESSING
1 msk Vitvinsvinäger
2 msk Olivolja
1 msk Vatten
2 Krm salt
2 tsk Italiensk salladskrydda
1 Vitlöksklyfta; pressad, om
-man vill


Så här gör du:

Blanda vinäger, olja, vatten, salt, salladskrydda och ev vitlök i en
stor skål. Skär ner potatis, bönor och lök. Blanda om varsamt. Det är
gott att skära ner potatis och bönor varma och låta dem svalna i
dressingen.

Om du väljer att ha potatisspett till maten - öka mängden bönor och
uteslut potatis i salladen.

VV-info: 3/4 MF och 1/2 B per portion med potatis, 3/4 MF per portion
utan potatis.
Bön-, lök- och potatissallad recept på  enkel och lättlagad mat.