Blandmarmelad


Antal portioner 1 * 1 1/2 l

Ingredienser
2 l Röda vinbär; repade
1/2 l Hallon
1/2 l Krusbär
1 dl Vatten
15 dl Socker
1 Krm natriumbensoat; om man
-vill


Så här gör du:

Använd helst knappt mogna krusbär och vinbär för att marmeladen ska
få den rätta konsistensen. Rensa bären. Snoppa krusbären. Skölj och
låt dem rinna av väl. Skär krusbären i bitar om de är stora.
Häll vattnet i en kastrull och varva därefter bären och sockret i
kastrullen. Koka på svag värme i ca 30 minuter. Gör ett marmeladprov
för att vara säker på att konsistensen är rätt.
Tillsätt ev konserveringsmedel i en liten del av marmeladen innan du
rör ner det i resten. Häll genast upp på varma, väl rengjorda burkar.
Förslut och förvara kallt.
Blandmarmelad recept på  enkel och lättlagad mat.