Biskvier


Antal portioner 30 Portioner

Ingredienser
400 g Mandelmassa
2 Äggvitor
100 g Margarin
1 1/2 dl Florsocker
1 Äggula
2 tsk Kakao
150 g Mörk Blockchoklad


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200°C.

Bottnarna: Vispa Äggvitorna till löst skum. Blanda dem med
mandelmassan till en smidig deg. Klicka med hjälp av två skedar ut
mandelmassan på bakpappersklädd plåt. Platta till dem lite. Grädda i
mitten av ugnen 10-15 minuter. Biskvierna lossnar lätt om du drar
papperet med kakorna från plåten och sköljer den med kallt vatten.
Lägg sedan tillbaka papperet på den fuktiga plåten och ta loss
kakorna.

Smörkräm: Rör mjukt margarin med florsocker, äggula och kakao till en
smidig smörkräm. Bred den lite toppig på undersidan av de kalla
bottnarna. Ställ kakorna i kylen så att smörkrämen blir riktigt kall.

Garnering: Bryt sönder chokladen i en skål. Ställ den i sjudande
vatten till chokladen smälter. Eller smält i mikron 1/2 - 1 minut.

Doppa biskvierna i chokladen och låt dem stelna.
Biskvier recept på  enkel och lättlagad mat.