"Billig" grönsaksgratäng


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
Lättkokta grönsaker; tex
-blomkål, broccoli, palster-
-nacka, kålrot, morötter
Grönsaker; som tex bambu-
-skott, tomat, svamp,
-zucchini
1 1/4 dl Lättmjölk
Maizena ljus såsredning
12 1/2 g Mager ost; lagrad, riven


Så här gör du:

En bra och "billig" grönsaksgratäng när hungern anfaller och man inte
har så många "pluppar" kvar... Man KAN också använda grönsaksspad
elelr grönsaksbuljong till såsen, men jag tycker den ser trevligare
ut om man har mjölk som bas. Godast blir gratängen om grönsakerna är
skurna i ganska små bitar.

Gratängen är också ett bra tillbehör till stekt eller grillat kött,
eller till fisk för den delen.

Skölj, ansa, dela i mindre bitar och koka de grönsaker som ska kokas.
Skölj, ansa och skär resten i mindre bitar om det behövs. Blanda de
olika grönsakssorterna i en ugnsfast form.
Värm mjölken och vispa ner maizena såsredningen till en simmig sås.
Smaka av med salt och peppar. Slå såsen över grönsakerna och strö
osten överst. Gratinera i ca 200-225° tills osten smält och fått fin
färg.
Ät och njut!

VV-info: 1/2 gul och 1/2 m-gul per portion
"Billig" grönsaksgratäng recept på  enkel och lättlagad mat.