Big hamburger


Antal portioner 1 Portion

Ingredienser
1 Hamburgerbröd; á 60 g
135 g Nötfärs; mager
2 Krm salt
1/2 Krm svartpeppar
1 tsk Flytande margarin
1/2 dl Mild lättyoghurt
1/2 msk Tomatpuré; ev något mer
1 msk Ättiksgurka; hackad
1 msk Persilja; hackad
Isbergssallad
Tomat


Så här gör du:

Blanda färsen med salt och peppar. Forma färsen till två tunna biffar
per portion. Stek dem i margarinet 1-2 minuter per sida. Blanda
yoghurt, tomatpuré, gurka och persilja. Smaksätt med salt och epppar.
Lägg strimlad sallad på underdelen av hamburgerbrödet. Lägg på den
ena biffen, såsen, den andra biffen och sist den skivade tomaten.
Överst överdelen av brödet.

VV-info: 3 gula, 1 f-gul, 1/2 dl m-gul och 1/8 röd per hamburgare
(omräknat och justerat av Annica Lindgren)
Big hamburger recept på  enkel och lättlagad mat.