Basilikabröd


Antal portioner 12 Bröd

Ingredienser
25 g Jäst
3 dl Vatten
1 tsk Salt
3 dl Grahamsmjöl
4 dl Vetemjöl
BASILIKAOLJA
1/2 dl Basilika; finhackad
Vitlöksklyftor; 1-2 pressade
1/2 dl Olivolja
2 krm Salt


Så här gör du:

Finfördela jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över
jästen och rör om tills det löst sig. Tillsätt salt, grahamsmjöl och
det mesta av vetemjölet. Arbeta samman till en smidig deg. Strö över
mjöl och låt jäsa ca 30 minuter under duk. Ta upp degen på mjölat
bakbord och knåda den väl. Rulla smala längder, skär 15 cm långa
bitar och gör en knut. Lägg bullarna på plåt med bakplåtspapper och
låt jäsa ca 30 min. Grädda sedan mitt i ugnen ca 12 min. Blanda under
tiden ihop basilikaoljan och pensla med den direkt efter gräddningen.
Servera bröden nygräddade.
Basilikabröd recept på  enkel och lättlagad mat.