Bakad potatis med chiliröra


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 styck Potatis; stora
500 g Blandfärs eller nötfärs
2 msk Smör
2 styck Gula lökar
2 msk Tomatpuré
1 msk Chilipulver; ev 2
1/2 msk Soja
2 dl Vatten
1/2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
TILLBEHöR
Gräddfil
Mango chutney


Så här gör du:

Sätt ugnen på 225° Koka potatisen med skal ca 10 minuter. Sätt
därefter in dem i ugnen ca 20 minuter, eller tillaga dem i micron.
Stick några hål i skalet och tillaga i micron 10 minuter på hög
effekt för två potatisar.
Skala och finhacka löken och fräs den. Lägg i köttfärsen och stek
under omrörning tills färsen fått fin färg. Tillsätt tomatpuré,
vatten och kryddor. Låt koka ca 10 minuter. Gör ett djupt hack i
potatisen och fyll med köttfärsröra.
Serveras med en klick gräddfil och mango chutney.
Bakad potatis med chiliröra recept på  enkel och lättlagad mat.