Baguette med lammjärpar och yoghurtsås


Antal portioner 1 Baguette

Ingredienser
60 g Minibaguette
1 tsk Bordsmargarin
80 g Lammfärs; eller mager nöt-
-färs
1 msk Persilja; finhackad, ev upp
-till det dubbla
1 Krm salt
Vitpeppar; eller svartpeppar
1 Krm timjan
1 msk Vatten; ev upp till det
-dubbla
1/2 tsk Olja; eller flytande
-margarin
2 msk Matlagningsyoghurt
1/2 Vitlöksklyfta; pressad eller
-finhackad
2 msk Gurka; hackad, ev mera
1 msk Persilja; finhackad
Grönsallad
1 stor Tomat; skivad
Persiljeblad


Så här gör du:

Blanda färsen med salt, peppar, timjan, persilja och vatten. Forma
till tre avlånga järpar per baguette. Pensla med olja och grilla
eller stek. Skär gurkan i kuber. Strö på lite salt och låt ligga på
ett hushållspapper ca 20 minuter.
Blanda yoghurt, vitlök, gurka och persilja. Dela brödet men låt det
sitta ihop i ena sidan. Bred på margarin. Lägg på salladsblad,
tomatskivor, yoghurtsås och järpar. Garnera med fina persiljekvistar.

VV-info: 1 1/2 MF, 2 P, 2 B och 30 BK per baguette.
Baguette med lammjärpar och yoghurtsås recept på  enkel och lättlagad mat.