Baconbiffar


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
4 msk Ströbröd
2 dl Vatten
1 tsk Salt
Lite peppar
400 g Färs
1 Ägg
10 Baconskivor
1 dl Riven ost


Så här gör du:

Blanda ströbröd och vatten, rör i salt och peppar efter behag och låt
svälla ca 10 min. Blanda i färsen och ägget och rör tills färsen är
smidig. Forma 10 biffar av smeten och linda en baconskiva runt varje
och lägg i en smord ungsfast form. Om det behövs kan baconet fästas
med en tandpetare. Strö över riven ost, minst 1 dl, men gärna mer,
och stek mitt i ugnen i 200°C, ca 25 minuter.

Äts gärna med potatis i någon form och en god sallad. Det blir ganska
mycket sky i formen, lämplig att bygga en sås på.
Baconbiffar recept på  enkel och lättlagad mat.