Arraksbollar


Antal portioner 15 Bollar

Ingredienser
200 g Mandelmassa
200 g Kaksmulor; eller kakbitar
2 msk Punch; ev mer
100 g Mörk choklad
Brunt strössel


Så här gör du:

Arraksbollar är det perfekta sättet att göra sig av med den sista
biten av en sockerkaka eller andra kakor som börjar bli lite trista.
Bäst blev arraksbollarna när de gjordes på chokladsockerkaka. Mängden punch är beroende på hur torra kakorna är. Man får känna sig fram.

Riv mandelmassan fint. Kör kakorna i matberedaren till smulor. Blanda
med riven mandelmassa och kör samtidigt som du droppar i punchen.
Smeten ska vara ganska mjuk och formbar men inte för blöt. Forma
bollar med händerna. Smält choklad i vattenbad eller i mikron. Doppa
bollarna i choklad och rulla dem i strössel.

Pris februari 1996; ca 45 kr för 15 bollar
Arraksbollar recept på  enkel och lättlagad mat.