Apelsinglass


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
1 Apelsin
2 1/2 dl Nyckelhålsmärkt vaniljglass
2 Krm kakaopulver
1 tsk Apelsinlikör
Citronmeliss


Så här gör du:

Dela apelsinerna i halvor. Pressa saften ur ena halvan och ta
fruktköttet ur den andra. Skär fruktköttet i små bitar. Rör glassen
mjuk och blanda med apelsinsaft, apelsinbitar och apelsinlikör. Skeda
upp glassen i skalhalvorna och ställ i frysen 20-30 minuter. Ta ut
glassen och sikta lite kakaopulver över. Dekorera med citronmeliss.
Vill du förbereda i god tid så kan glassen stå i frysen längre, men
ta då ut den ca 15 minuter före servering.

VV-info: 130 kcal och 4,3 g fett per portion (1 röd)
Apelsinglass recept på  enkel och lättlagad mat.