AnnSofies risbröd


Antal portioner 2 Bröd

Ingredienser
1 dl Grötris
3 dl Vatten
1 stor Grönt äpple; i tärningar
50 g Jäst
50 g Margarin
2 1/2 dl Mjölk
2 1/2 dl Vatten
2 tsk Salt
1 1/2 msk Farinsocker
1 dl Kesella
1 dl Cashewnötter; grovt hackade
10 dl Rågsikt
6 dl Vetemjöl Special
Sesamfrö


Så här gör du:

Koka en gröt av ris och vatten blandat med äppeltärningar. Koka ca 15
minuter. Låt svalna.
Smula jästen i en bunke. Smält margarin. Häll i mjölk och vatten och
värm till 37°. Rör ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt resten av
spadet, salt, socker, kesella, cashewnötterna och risgröten. Arbeta
in mjölet till en smidig deg. Jäs under bakduk ca 30 minuter.
Ta upp degen och knåda till avlånga bröd. Lägg på smord plåt. Jäs ca
30 minuter.
Sätt ugnen på 250°. Pensla bröden med lite vatten, strö över
sesamfrön och skåra bröden med en vass kniv. Sätt in dem i nedre
delen av ugnen. Sänk värmen till 200°. Grädda ca 30 minuter.
Låt svalna på galler under bakduk.
AnnSofies risbröd recept på  enkel och lättlagad mat.