Annicas köttfärsgryta med svamp och potatis


Antal portioner 2 Portioner

Ingredienser
160 g Nötfärs
100 g Champinjoner; skivade
1 Gul lök
1 Vitlöksklyfta
Salt
Peppar
Chilipulver
2 tsk Flytande margarin
190 g Potatis; tärnad
200 g Krossade tomater
1 dl Vatten
1 msk Bong kalvfond
1 msk Tomatpuré


Så här gör du:

Finhacka lök och vitlök och bryn tillsammans med svampen i matfettet
i en gryta. Tillsätt köttfärsen och rör tills färsen blir grynig och
är någorlunda genomstekt. Smaksätt med salt, peppar och en aning
chilipulver. Blanda ner potatis, tomatkross, vatten och kalvfond. Rör
i tomatpurén och koka under lock tills potatisen är mjuk och
genomkokt.

VV-info: 1 MF, 2 P, 3/4 B och 2,5 BK per portion
Annicas köttfärsgryta med svamp och potatis recept på  enkel och lättlagad mat.