Annas vilda crépe


Antal portioner 16 Crépe

Ingredienser
CRÉPESMET
3 dl Grädde
3 dl Vetemjöl
3 Ägg
Salt; lite grann
3 dl Vatten
LGFÄRSRÖRA
600 g Älgfärs
2 Gula lökar; hackas
4 dl Champinjoner el annan svamp
2 msk Smör
2 tsk Salt
2 Vitlöksklyftor; stora press-
-ade
Vitlöken kan uteslutas
1/2 krm Cayennepeppar
1 dl Chilisås
2 msk Soya; kinesisk
400 g Ost; riven lagrad


Så här gör du:

Crépen: Vispa ihop ingredienserna till crépen och låt stå och svälla
ca en halvtimme. Stek crépen i en crépepanna eller liknande. Lägg upp
den färdiga crépen på smörpapper.

Älgfärsröran: Fräs köttfärsen i smör och lägg över i gryta. Skala,
hacka och fräs löken på svag värme. Stek också den hackade svampen.
Lägg över i grytan.
Tillsätt sedan kryddor, chilisås och soya. Rör om och låt puttra ca
10 minuter på svag värme.

Lägg sedan 2 msk älgfärsröra på crépen. Lägg i ena kanten och rulla
ihop crépen. Lägg crépen i en ugnseldfast, smord form. Strö osten
ovanpå. Grädda i ugn, 175-200° i ca 20 minuter,.
Annas vilda crépe recept på  enkel och lättlagad mat.