Anisskorpor


Antal portioner 100 Skorpor

Ingredienser
5 dl Mjölk
50 g Jäst; gärna kronjäst för
-söta degar
100 g Margarin; smält
1 dl Ljus sirap
1/2 tsk Salt
2 msk Stött anis; ev något mer
13 dl Vetemjöl; ev något mer
3/4 tsk Hjorthornssalt


Så här gör du:

Värm mjölken till 37 grader och häll den i en degbunke. Smula ner
jästen och tillsätt margarin, sirap, salt och anis. Arbeta in mjöl och
hjorthornssalt till en smidig deg och låt jäsa till dubbel storlek i
ca 40 minuter.
Sätt ugnen på 200 grader. Ta upp degen på bakbordet och arbeta den
smidig. Forma degen till längder och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa
i ca 35 minuter. Grädda i ugnen i ca 20 minuter. Låt längderna kallna
innan de skärs i bitar.
Halvera längderna och skär dem därefter i ca 2 cm breda bitar.
Färgsätt skorporna i ugnen i ca 5 minuter. Ta ut dem och sänk värmen
till 80-100 grader. Låt skorporna torka i ugnen med luckan på glänt
3-4 timmar eller tills de är torra.
Anisskorpor recept på  enkel och lättlagad mat.