Aniseed Chrabeli


Antal portioner 40 Stycken

Ingredienser
3 dl Socker
2 Ägg
4 dl Mjöl
2 tsk Anisfrön; malda
Rivet skal från en citron


Så här gör du:

Strö mjöl på bakplåtspapper. Blanda socker och ägg i en skål och rör
det lite fluffigt och krämigt. Sikta ner mjölet och rör om. Rör ner
anisen och citronskalet. Gör 1-1,5 cm tjocka "rep" av degen och skär
dem i 7-8 cm långa bitar. Forma varje repdel till en halvmåne. Tryck
till på tre ställen utmed repet med en kniv. Placera repen på det
förpreparerade bakplåtspappret. Täck och låt stå i rumstemperatur
över natten. Värm ugnen till knappt 200° och grädda kakorna i 12-15
minuter eller tills de är gyllenbruna. Flytta dem från
bakplåtspappret genast och låt dem svalna på ett galler.

Kakan blir väldigt hård och krispig.
Aniseed Chrabeli recept på  enkel och lättlagad mat.