Anettes fruktpizza


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
3 dl Vetemjöl
2 tsk Bakpulver
1 msk Honung
2 msk Olja
1 1/2 dl Mjölk
PÅLÄGG
135 g Mango- eller aprikospuré;
-typ barnmatsburk
Skivad ananas i egen juice
Persikor på burk
Päron på burk
Mandarinklyftor på burk
Vindruvor
Banan
Kiwi
50 g Vit blockchoklad


Så här gör du:

Blanda vetemjöl och bakpulver. Tillsätt honung, olja och mjölk. Arbeta
snabbt samman till en deg. Kavla ut den till en rundel, ca 30 cm för 4
portioner. Lägg pizzan på en bakpapperklädd plåt. Vik upp en kant
runt om. Sätt ugnen på 225°.
Bred ett lager fruktpuré på bottnen. Låt frukt från burk rinna av
väl (du kan välja dina favoriter, de i ingrediensdelen är bara
förslag, min anm). Dela ananas och persikor i halvor. Skiva
päronhalvorna. Halvera vindruvorna och ta bort kärnorna. Skiva
bananer och kiwi. Lägg frukterna i ett vackert mönster på
pizzabottnen. Riv chokladen grovt och strö över.
Grädda pizzan i mitten av ugnen i ca 15 minuter. Servera den
avsvalnad eller kall.

Pris i februari 1996; ca 40 kr för en pizza (4 portioner)
Anettes fruktpizza recept på  enkel och lättlagad mat.