Amerikansk räkpaj


Antal portioner 1 Paj

Ingredienser
Pajdeg:
50 g Smör
3 dl Vetemjöl
200 g Mager kesella
Fyllning:
200 g Skalade räkor
1 Stor avokado
1 1/2 dl Majskorn
2 dl Lagrad grevéost, grovriven
2 dl Mjölk
2 Ägg
Salt, peppar


Så här gör du:

Mixa eller hacka ihop smör och mjöl, blanda i kesellan och samla till
en deg. Lägg degen i plastfolie och låt den vila i kylskåp 1 tim.
Kavla ut degen på mjölat bakbord och klä en pajform, 25 cm i diam.
Tryck fast en dubbelvikt remsa alfolie mot degkanten på formens
insida, så att degen inte glider ner under gräddnignen. Grädda i 200°
i 10-15 min.Låt pajskalet svalna innan det fylls. Lägg de väl avrunna
räkorna i formen. Skär avokadon i skivor och lägg dem ovanpå. Strö
över majs och riven ost. Vispa ihop mjölk, ägg, salt och peppar och
häll blandningen i formen. Grädda räkpajen i 175-200° i cirka 30 min
Amerikansk räkpaj recept på  enkel och lättlagad mat.