Amerikansk kyckling


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
2 Färska klyvkycklingar
2 tsk Salt
1/2 tsk Citronpeppar
1/2 bunt Persilja
Smör eller maragarin
Till panering och stekning
3 msk Ljus fransk senap
1/2 dl Fint ströbröd
Salt och vitpeppar
Smör eller margarin
Till servering
75 g Smör eller margarin
1 dl Finhackad persilja
Citron och salt
100 g Bacon


Så här gör du:

Sätt ugnen på 200 grader. Skölj och torka ur kycklingarna. Krydda dem
både inuti och utanpå. Lägg ett par persiljekvistar doppade i
rumsvarmt smör i var och en. Lägg kycklingarna i en välsmord
långpanna och stek dem i c:a 40 minuter. Dela mitt itu då de svalnat.
Ta bort ryggbenet och alla andra ben från insidan. Gör det försiktigt
så kycklingarna inte går sönder. Bred senap på översidan. Sikta
ströbrödet över och lägg dem på en smord långpanna. Stek eller
gratinera dem i 250 graders ugnsvärme i c:a 15 minuter. Blanda
matfett, persilja, lite citronsaft och salt till ett kryddsmör som
formas till en rulle och får stå kallt, så den går att skära i
skivor. Lägg upp kycklingen med aromsmöret och bräckta baconskivor.
rvera kokt potatis och varma grönsaker till...
Amerikansk kyckling recept på  enkel och lättlagad mat.