Amerikansk dessertpaj


Antal portioner 1 Paj

Ingredienser
200 g Digestivekex
75 g Smör
1 tsk Malen kanel
FYLLNING
500 g Kesella gourmet
1 dl Creme fraiche
2 dl Ägg
1 dl Socker
2 tsk Vaniljsocker
1 tsk Rivet skal av lime eller
-apelsin; ev det dubbla
GARNERING
1 dl Creme fraiche
Lime; tunna skivor


Så här gör du:

En paj räcker till ca 12 portioner.

Krossa kexen i matberedare eller mortel. Snält matfettet och blanda
samman med kex och kanel. Tryck samman smulblandningen i en pajform,
gärna med löstagbar botten, ca 26 cm i diameter. Ställ formen kallt
en stund.
Blanda kesella, creme fraiche, ägg, socker, vanilj och limeskal.
Bred ut smeten jämnt i formen. Grädda mitt i ugnen i 175° ugnsvärme,
50-60 minuter.
Låt pajen kallna. Bred creme fraiche över pajen. Garnera med
limeskivor.

Denna friska paj kan serveras helt utan tillbehör eller tillsammans
med färsk frukt och choklad-dip. Passerade jordgubbar eller hallon
smaksatta med lite florsocker är ett annat gott alternativ som ger en
fin smakbrytning till pajen.
Amerikansk dessertpaj recept på  enkel och lättlagad mat.