Almond Butter Cookies


Antal portioner 30 Portioner

Ingredienser
1/4 tkp Olja
1 tkp Mandelsmör
1/4 tkp Sirap
1/2 tsk Vaniljsocker
1 tkp Mjöl
1/4 tsk Salt


Så här gör du:

Värm ugnen till 150°.

Blanda mandelsmör och olja, rör tills det är mjukt. Blanda i sirapen
och vanillinsockret.

Blanda mjöl och salt. Blanda ner i mandelsmörblandninden och rör
tills det har blandats precis. Täck och sätt i kylen i 10 minuter.

Rulla degen i 1,5-2 cm stora bollar. Läg dem på en
bakplåtspappersklädd plåt och platta till dem med en gaffel.

Grädda i 25 minuter, tills undersidan är ljust brun. Låt dem svalna
några minuter på plåten och flytta sen över dem till ett galler.

Variation: testa med andra sorters nötsmör, tex jordnötssmör.

Kakorna är inte speciellt söta, man kan gott söta dem lite till
(kommentar från Karen Mintzias)
Almond Butter Cookies recept på  enkel och lättlagad mat.