Aina Hanssons blåbärskaka


Antal portioner 1 Kaka

Ingredienser
50 g Margarin
3/4 dl Socker
1 Ägg
1 dl Vetemjöl
3/4 msk Citronsaft
2 1/2 dl Blåbär; frusna eller färska
2 msk Potatismjöl; eller maizena,
-för frusna bär
1/2 dl Socker
1 dl Grädde
1 Ägg
1/2 dl Mandel; hackad


Så här gör du:

Rör margarin och socker smidigt. Rör ner ägg, vetemjöl och
citronsaft. Bred ut i en smord form (23-24 cm i diameter). Dra upp
smeten på kanterna, lägg i bären och eventuellt potatismjöl eller
maizena. Strö över sockret. Vispa grädden och rör ner ägget. Häll
över bären. Strö över den hackade mandeln. Grädda i 175° i 30-35
minuter.
Aina Hanssons blåbärskaka recept på  enkel och lättlagad mat.