Afrikansk fläskfilé


Antal portioner 4 Portioner

Ingredienser
500 g Fläskfilé
1 msk Smör
1 tsk Salt
Svartpeppar
SÅS
2 msk Smör
1 msk Curry
1 1/2 tsk Mjöl
2 dl Vatten
2 dl Vispgrädde
1/2 Buljongtärning
1 Banan; mosad
1 Vitlöksklyfta; pressad
2 tsk Citronsaft
Salt


Så här gör du:

Gör först såsen. Fräs smör och curry. Tillsätt mjölet. Rör om. Späd
med vatten och grädde. (Jag tycker det är lättare att skaka ut mjölet
med lite av vätskan i en redningsbägare, det är mindre risk för
klumpar då.. min anm.) Smula i buljongtärningen. koka 3-5 minuter.
Rör ner bananen. Smaksätt med vitlök, citron och salt.
Skiva köttet och stek i smör ca 2 minuter per sida. Salta och peppra.
Servera med såsen, kokt ris och tex mangochutney, salta jordnötter,
skivad kiwi och banan.
Afrikansk fläskfilé recept på  enkel och lättlagad mat.