Aborrar i smetana


Antal portioner 6 Portioner

Ingredienser
1 1/2 kg Aborre; eller motsvarande
-filéer
3/4 dl Mjöl
1 Gul lök
100 g Smör
2 tsk Mjöl
Salt
Peppar
2 dl Smetana


Så här gör du:

Fjälla och rensa fisken. Skölj och torka av den väl. Salta och peppra
och vänd sedan fisken i vetemjöl. Bryn en del av smöret i en
stekpanna och stek fisken gyllenbrun. Lägg fisken på ett ugnsfast fat.
Blanda vetemjöl med margarin till en boll. Knåda väl så att mjöl och
smör blandas ordentligt. Häll smetanan i en kastrull, lägg i
smörbollen (den gör att smetanan inte skär sig). Låt blandningen få
ett uppkok under omrörning. Så fort den har kokat upp tas kastrullen
av värmen. Häll såsen över fisken.
Hacka löken och låt den steka mjuk och bli svagt ljusbrun. Häll
lökhacket över fisk och sås. Ställ in fisk i varm ugn, ca 250-275° i
10 minuter.

Servera med fint potatismos, färsk potatis eller ris.
Aborrar i smetana recept på  enkel och lättlagad mat.